Voor de eerste keer naar Revalidatie Friesland

Je hebt een afspraak

De allereerste keer mag je je melden bij de receptie. Dat is de balie die je ziet als je binnenkomt. Daar vertel je hoe je heet. Je laat je legitimatiebewijs zien. Dit kan een paspoort of een identiteitsbewijs zijn. Zo weten wij dat jij het echt bent! En je gaat op de foto. Daarna mag je in de wachtkamer wachten. In de wachtkamer vind je leuke spelletjes. De dokter roept je naam als je mag komen. De dokter stelt aan jou en je ouders vragen. En onderzoekt je om erachter te komen welke behandeling je nodig hebt. 

Je blijft slapen

Soms is het beter dat je tijdens je behandeling in het revalidatiecentrum blijft slapen. Je wordt dan bij ons opgenomen. Dat is natuurlijk best wel spannend. Hieronder lees je hoe de eerste dag eruit ziet.

De eerste dag

Je mag je samen met je ouders bij de receptie melden. Dat is de balie die je ziet als je binnenkomt. Daar vertel je hoe je heet. Je laat je legitimatiebewijs zien en gaat op de foto. Een verpleegkundige komt jou en je ouders ophalen en brengt je naar de kinderafdeling. Je ouders kunnen tijdens de opnamedag de hele dag aanwezig zijn.

Op ontdekking

De verpleegkundige vertelt jullie hoe het in het revalidatiecentrum gaat. Ze vertelt bijvoorbeeld hoe laat je moet wakker worden. Waar je eet met de andere kinderen. Ze laat je je kamer zien. En vertelt aan wie je je vragen kunt stellen. Ze stelt ook een aantal vragen aan jullie. Zo wil ze graag weten hoe laat je thuis bijvoorbeeld op bed gaat. En of er ook regels zijn die de verpleegkundige moet weten. Na het gesprek met de verpleegkundige maak je kennis met de dokter en de behandelaren die je gaan helpen. En je ontmoet natuurlijk de kinderen die ook in het revalidatiecentrum slapen.

Neem een kijkje in het revalidatiecentrum

Naar een revalidatiecentrum gaan, kan best spannend zijn. Daarom is het fijn als je van te voren weet hoe het eruit ziet. Cornelia wijst je de weg door je allemaal dingen te laten zien in het revalidatiecentrum. Zo kun je alvast bekijken waar je naar binnen moet. Ontdekken waar je je moet melden. En zien hoe je kamer eruit ziet. Klik op de foto om een kijkje te nemen! Heel simpel!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is screenshot-Cornelia-VT-1024x490.jpg