CIMT-BIT Piratengroepen

CIMT staat voor Constraint Induced Movement Therapy en betekent intensief eenhandig oefenen. BIT betekent Bimanual Intensive Therapy en staat voor intensief oefenen met beide handen. Kinderen met een aangeboren hersenbeschadiging (bijv. een cerebrale parese, CP) kunnen vaak één arm minder goed gebruiken. Revalidatie Friesland heeft een speciaal behandelprogramma voor deze kinderen, gebaseerd op deze CIMT-methode.

Medisch specialistische revalidatiebehandeling

Behandeling in de piratengroep is een speelse behandeling voor jonge kinderen met een aangeboren hersenbeschadiging.
De kinderen spelen dat ze piraat zijn. Ze zijn gewond geraakt aan hun ‘goede’ arm. Deze arm gaat daarom in een mitella. Zwaaien met het zwaard of het vegen van het schip: alles moet met de andere (aangedane) arm worden gedaan. Met hulp van ervaren ergotherapeuten en fysiotherapeuten leren de kinderen op deze manier om het spontaan gebruik van hun aangedane arm te vergroten.

Regelmatig starten er nieuwe ‘Piratengroepen’. Voor kinderen van 8 – 12 jaar zijn er de CIMT-BIT Ik hou van Holland groepen. Voor jongeren van 12 – 18 jaar zijn er CIMT-BIT therapiekampen.

Verwijzing en aanmelding

Een huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar een revalidatiearts van Revalidatie Friesland. Die kan aanmelden via AanmeldingCIMT@revalidatie-friesland.nl.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel tijdens kantooruren naar 088 580 15 80.

Zie ook bij: Cerebrale Parese (CP)