Je blijft slapen

Soms is het beter dat je tijdens je behandeling in het revalidatiecentrum blijft slapen. Dit kan zijn omdat je veel therapie nodig hebt of omdat je thuis nog niet alles kan. Misschien vind je dat best wel spannend. Wij laten je alvast zien hoe de kinderafdeling eruit ziet en vertellen je hoe de dag ongeveer gaat.

Wat neem je mee?

We hebben een groot bed voor je klaarstaan. Als je het fijn vindt, dan mag je je eigen kussen en dekbedovertrek meenemen. Het is handig dat je zelf een pyjama, pantoffels, tandenborstel en tandpasta meeneemt. Moet je haar goed zitten? Vergeet dan niet je gel! Neem ook schone kleren mee. Een handdoek en een washandje hebben wij.

Hoe ziet je dag eruit?

Je ontvangt iedere dag een overzicht met de therapieën die je moet volgen.

Je hoeft je niet te vervelen

We hebben een huiskamer vol speelgoed en spelletjes. Bij de wachtkamers en vlakbij het restaurant vind je ook een aantal spelletjes. Drie-op-een-rij, zoek de handjes, de vloer is lava en zoek de verschillen. Vind jij alle verschillen? Je vindt de spelletjes door de snoepjes te volgen.

Vlakbij de ingang vind je de Nebula. Deze is goed te zien door de glazen wand. De Nebula is een supergrote lichtgevende muur waar je spelletjes op kunt spelen. Als er geen therapie plaatsvindt, dan mag je op de lichtmuur spelen. Hartstikke leuk om dit samen met je  broertjes, zusjes of vriendjes die op bezoek komen te doen.

De CliniClowns komen één keer per week langs. Dat zijn speciale clowns voor zieke kinderen. Ze zijn heel gek en maken je aan het lachen. Maar het kan zijn dat je echt geen zin hebt in deze clowns. Dan mag je dat gewoon zeggen. De clowns komen dan niet bij jou.

Zin om lekker te kleuren? We hebben een leuke kleurplaat op onze website staan. Klik hier om deze te bekijken. Maak een foto van je kleurplaat en mail deze naar cornelia@revalidatie-friesland. Elke maand kiezen we een winnaar uit. De winnaar ontvangt natuurlijk een leuke prijs!

Je kamer

Je hebt een eigen kamer of je slaapt met iemand anders op een kamer. Je mag je eigen spulletjes meenemen en je kamer versieren om de kamer wat gezelliger te maken. Vergeet dus niet je vrienden te vragen om een kaartje te sturen!

Naar school

Als je in de kliniek komt revalideren in Beetsterzwaag, dan ga je – als het kan – ook naar school. Dat is handig want dan hoef je niets te missen en kun je zo weer meedoen op je eigen school. School Lyndensteyn is met een speciale gang verbonden aan ons gebouw in Beetsterzwaag. Zo kan je als het regent altijd droog oversteken. Als je poliklinisch wordt behandeld, kun je gewoon naar je eigen school toe blijven gaan.