Je blijft slapen

Soms is het beter dat je tijdens je behandeling in het revalidatiecentrum blijft slapen. Dit kan zijn omdat je veel therapie nodig hebt of omdat je thuis nog niet alles kan. Misschien vind je dat best wel spannend. Wij laten je alvast zien hoe de kinderafdeling eruit ziet en vertellen je hoe de dag ongeveer gaat.

Wat neem je mee?

We hebben een bed voor je klaarstaan. Het is handig dat je een pyjama, makkelijke schoenen en toiletspullen meeneemt. Moet je haar goed zitten? Vergeet dan vooral niet je gel! Neem ook schone kleren mee waar jij je gemakkelijk in voelt. Een handdoek en een washand hebben wij.

Hoe ziet je dag eruit?

Je ontvangt iedere dag een overzicht met de therapieën die je volgt.

Je hoeft je niet te vervelen

We hebben een huiskamer vol spelletjes. Bij de wachtkamers en vlakbij het restaurant vind je ook een aantal spelletjes. Drie-op-een-rij, de vloer is lava en zoek de verschillen.

Vlakbij de ingang vind je de Nebula. Deze zie je door de ramen van de grote ruimte tegenover de receptie. De Nebula is een lichtgevende muur waar je spelletjes op kunt spelen. Als er geen therapie plaatsvindt, dan mag je op de lichtmuur spelen. Het is net een Wii, maar dan véél groter! Hartstikke leuk om hier samen met één van de jongeren die ook bij ons slapen een spel op te spelen. Of met je broers, zussen of vrienden die op bezoek komen. Kijk ook de deze pagina voor nog meer leuks.

Je kamer

Je hebt een eigen kamer of je slaapt met iemand anders op een kamer. Je mag je eigen spulletjes meenemen en je kamer versieren om de kamer wat gezelliger te maken. Vergeet dus niet je vrienden te vragen om een kaartje te sturen!

Naar school

Als je in de kliniek komt revalideren in Beetsterzwaag, dan ga je – als het kan – ook naar school. Dat is handig want dan hoef je niets te missen en kun je zo weer meedoen op je eigen school. School Lyndensteyn is met een speciale gang verbonden aan ons gebouw in Beetsterzwaag. Zo kan je als het regent altijd droog oversteken. Als je poliklinisch wordt behandeld, kun je gewoon naar je eigen school toe blijven gaan.