Dokter
De dokter stelt aan jou en je ouders vragen en onderzoekt je om erachter te komen welke behandeling je nodig hebt. In het revalidatiecentrum noemen we de dokter ook wel revalidatiearts. De dokter is de baas van het team dat jou helpt.
Verpleegkundige
De verpleegkundige is de hele dag aanwezig om jou te verzorgen. Als je op de afdeling komt, stelt zij jou en je ouders vragen om je wat beter te leren kennen. Het is belangrijk dat je de verpleegkundige vertelt hoe het met je gaat, zodat zij jou zo goed mogelijk kan helpen.

Fysiotherapeut
De fysiotherapeut leert je zo goed mogelijk bewegen. Je kunt alleen met de fysiotherapeut oefenen, maar ook met andere kinderen. Zo wordt oefenen leuker en gezelliger. Het oefenen kan in de oefenzaal en in het zwembad.
Ergotherapeut
Vind je het lastig om met mes en vork te eten? Of heb je moeite met aan- en uitkleden en knopen en ritsen open en dichtmaken? Een ergotherapeut leert je deze dingen en andere dingen die je thuis, op school en tijdens het spelen doet, zo goed mogelijk te doen.
Logopedist
De logopedist helpt je als je moeite hebt met praten en taal. Ook kan de logopedist je helpen als eten en drinken wat lastig gaat.
Psycholoog
Ziek zijn is niet makkelijk. Je voelt je niet lekker en misschien soms wel ongelukkig. Meestal kun je met je ouders of andere mensen om je heen praten. Maar soms is dat niet genoeg of weten de mensen om je heen het ook niet zo goed. Dan is het fijn als iemand anders je kan helpen. Je kunt dan bij de psycholoog terecht. Hij kan je leren wat je kunt doen om je wat beter te voelen. Of je vertellen hoe je met anderen kunt praten over wat je hebt.
Maatschappelijk werker
Een maatschappelijk werker praat met je ouders als jij ziek bent. Ze maken zich misschien zorgen of er moet van alles geregeld worden. Ze moeten misschien extra vrij van werk of er moet van alles aangepast worden in jullie huis. Een maatschappelijk werken kan je ouders dan helpen.
Muziektherapeut
Soms is het lastig uit te leggen hoe je je voelt. Een muziektherapeut kan je daarbij helpen. Samen lekker op een drumstel rammen of aan de slag met teksten schrijven. Met muziektherapie laat je horen wie je bent of waar je mee zit.

Bewegingsagoog
Bewegen is goed. Dat weten we allemaal. Maar soms lukt het bewegen niet zo goed. Een bewegingsagoog helpt je je bewegingsvaardigheden (een ingewikkeld woord voor lopen, klimmen, zwemmen en gooien) te verbeteren. En laat je kennismaken met verschillende sporten.
Psychomotorisch therapeut
Psychomotorische therapie (PMT) is eigenlijk een moeilijke naam voor ‘bewegingstherapie’. Daarbij gaat het er niet om dat je goed leert sporten, maar dat je door te sporten/bewegen jezelf leert kennen in wat je denkt, wat je voelt en hoe je dingen doet. Als jij bijvoorbeeld altijd wilt winnen en het lukt een keer niet, dan is de kans groot dat je boos wordt en ruzie krijgt. In de PMT gaan wij dan kijken waarom jij altijd wilt winnen. Welke gedachten heb jij hierbij, want deze gedachten bepalen hoe jij je voelt en wat je doet. Bijvoorbeeld: Je wilt altijd winnen, omdat jij anders bang bent dat anderen jou dom vinden. Als jij dan verliest word je bang dat anderen jou gaan uitlachen. Om dit voor te zijn word je boos. De psychomotorisch therapeut leert je door sporten/bewegen meer zelfvertrouwen te krijgen, waardoor jij het minder erg vindt om te verliezen.
Sociaal cultureel werker
Naast al die therapieën is het ook belangrijk dat je ontspant. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je verveelt. Een activiteitentherapeut of een sociaal cultureel werker kan leuke activiteiten met je ondernemen.
Orthopedisch instrumentenmaker/schoenmaker
Een orthopedisch instrumentenmaker/schoenmaker is de beste in het maken van spalken en aangepaste schoenen.
Leerkrachten school Lyndensteyn
In de tijd die je bij ons bent hoef je niet veel van school te missen. Direct naast ons revalidatiecentrum ligt School Lyndensteyn. Als het een regent wordt je zelfs niet nat want je kunt binnendoor naar School Lyndensteyn. Samen met een leerkracht van school wordt een lesprogramma opgesteld dat past bij jouw leeftijd, niveau en mogelijkheden.

Revalidatietechnicus
Zit bijvoorbeeld je rolstoel niet lekker? Dan kan de revalidatietechnicus je helpen. Met een tang, hamer en schroevendraaier fikst hij alles!
Paardrij-instructeur
Bij sommige behandelingen ga je paardrijden. Een paardrij-instructeur leert je bijvoorbeeld om je evenwicht te houden. De manege zit achter het revalidatiecentrum. Neem eens – samen met je ouders – een kijkje! Hartstikke leuk.
CliniClowns
De CliniClowns zijn speciale clowns voor zieke kinderen. Ze zijn heel gek en maken je aan het lachen. Maar het kan zijn dat je echt geen zin hebt in deze clowns. Dan mag je dat gewoon zeggen. De clowns komen dan niet bij jou.
Stagiaires
Alles wat we weten leren we aan mensen die later ook in de zorg willen werken. Dus bij Revalidatie Friesland kun je behandelaren of verpleegkundigen tegenkomen die in opleiding zijn. We noemen ze stagiaires.