Je blijft slapen

Soms is het beter dat je tijdens je behandeling in het revalidatiecentrum blijft slapen. Dit kan zijn omdat je veel therapie nodig hebt of omdat je thuis nog niet alles kan. Misschien vind je dat best wel spannend. Wij laten je alvast zien hoe de kinderafdeling eruit ziet en vertellen je hoe de dag ongeveer gaat.

Wat neem je mee?

Er staat een bed voor je klaar met een warme deken. Het is handig dat je een pyjama, pantoffels, je tandenborstel en tandpasta in je tas doet. Neem ook schone kleren mee die jij lekker vindt zitten. Een handdoek en een washandje hebben wij. Vergeet je je knuffels niet?

Hoe ziet je dag eruit?

Je ontvangt iedere dag een briefje met de therapieën die je volgt.

Je hoeft je niet te vervelen

We hebben een huiskamer vol speelgoed en spelletjes. Bij de wachtkamers en vlakbij het restaurant vind je ook een aantal spelletjes. Drie-op-een-rij, zoek de handjes, de vloer is lava en zoek de verschillen. Vind jij alle verschillen? Je vindt de spelletjes door de snoepjes te volgen! Doe je alle spelletjes, dan maak je kans op een leuke prijs!

Vlakbij de ingang vind je de Nebula. Je herkent de ruimte aan een grote sticker op de deur. De Nebula is een lichtgevende muur waar je spelletjes op kunt spelen. Als er geen therapie plaatsvindt, dan mag je op de lichtmuur spelen. Het is net een Wii, maar dan véél groter! Superleuk om dit samen met je papa, mama, broertjes of zusjes te doen.

De CliniClowns komen één keer per week langs. Dat zijn speciale clowns voor zieke kinderen. Ze zijn heel gek en maken je aan het lachen. Maar het kan zijn dat je echt geen zin hebt in deze clowns. Dan mag je dat gewoon zeggen. De clowns komen dan niet bij jou.

Zin om lekker te kleuren? We hebben een leuke kleurplaat op onze website staan. Klik hier om deze te bekijken. Maak een foto van je kleurplaat en mail deze naar cornelia@revalidatie-friesland. Elke maand kiezen we een winnaar uit. De winnaar ontvangt natuurlijk een leuke prijs!

Je kamer

Je hebt een eigen kamer of je slaapt samen met een ander kindje op een kamer. Je mag je eigen spulletjes meenemen om de kamer wat gezelliger te maken. Bijvoorbeeld je eigen dekbed met je lievelingsdier erop en al je knuffeldieren.